Yaza bir kaç haftanın kaldığı şu günlerde biz gamerların kendisi küçük ama derdi büyük olan TOZ temizliğini nasıl yapıcağımızı detaylarıyla anlatıyoruz.
bilgisayarınızın kasasını düzenli olarak temiz tutmanız gerektiğini biliyorsunuzdur, Bilgisayar kasalarının temizliği düzenli ve titiz bir şekilde yapılmalıdır.


Peki Masa üstü Bilgisayarımızın Kasa toz temizliği nasıl yapılmalıdır ?

Kasa soğutmasını kontrol etme söz konusu olduğunda toz büyük bir sorundur. Kesinlikle en yeni ve güncel PC donanımını seçerek büyük bir yatırım yapmış olabilirsiniz. Ancak düzenli olarak bakımını yapmazsanız, PC’nizin performansının zaman içinde düşme olasılığı giderek artacaktır. PC kabinlerinde toz birikmesi, düşük termal macun performans için bir katalizördür. CPU soğutucunuza, GPU fanınıza ve güç kaynağınıza toz girebilir. Bu, daha fazla ısı üretilmesine neden olan termal verimsizliğe yol açacaktır.

Bilgisayar ve Kasa Temizliği nasıl yapılır ?
Bu nedenle, bilgisayarınızı iki ila üç haftada bir temizlemeniz çok önemlidir. Temiz, tozsuz bir bilgisayar daha uzun ömür demektir. Kesinlikle değerli teçhizatınızın toz gibi bir şey tarafından mahvolmasını istemezsiniz, değil mi? Temizleme kısmını anlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları ve püf noktaları listeledik.

Temizliğe başlamadan önce, aşağıdaki malzemelerin elinizde olduğundan emin olun:

Bir üfleyici; saç kurutma olabilir sıçağı kapatın.
varsa basınçlı hava.
Yumuşak kıllara sahip bir temizleme fırçası.
Mikrofiber temizlik bezleri ve Alkol


 

Geniş Bir alana geçin ve Kasanızın içerisinde ki tozları çıkarmak için ufak bir hava basıncı uygulayın. Kişisel ortamınıza toz karıştırmamak için kasanızı evin dışına, muhtemelen bir balkon veya terasa çıkarın. Bu sayede toz odanızı kirletmez. Dış ortamda bir kez, üfleyiciyi çalıştırın ve tekrar eden bir düzende yukarı ve aşağı hareketle cihazı kullanın. Birkaç dakika sonra ana yüzeylerde biriken tozun çoğu gitmiş olacaktır.

Hassas yüzeyleri fırçanızla temizleyin
Soğutma fanı gibi bazı dahili yüzeylerde, GPU’nun içinde ve anakartta hala biraz toz olduğunu göreceksiniz. Bunun için varsa cihazınıza takılabilen özel bir uç kullanın. Bu şekilde, parçanın her köşesine hava üfleyerek her bir bileşeni derinlemesine temizleyebilirsiniz. Bazı tozlar, nem ve diğer maddeler nedeniyle zamanla kalıntı oluşturabilir. Bu özellikle fanın iç yüzeyinde fark edilir. İzopropil alkol ve kulak tıkaçlarıyla dikkatlice silerek temizleyin. Şimdiden kolay gelsin.

Not: Statik elektriğe neden olabileceğinden, iç kısımları temizlemek için mikrofiber bez kullanmayın. Statik, bileşenlerinize zarar verebilir.