Belirsiz Kendimsizlik
Güzellik, ona hangi açıyla baktığımda saklıdır. İçimdeki bir düşünceye hitap eden dışarıdaki bir şeyin görünüşü benim güzellik anlayışımı oluşturur. Topluma empoze (internet, tv vb.) edilen bu tarz yargılar aslında reklam, siyasi vb. kolektiflerin kendi oluşturmak istediği toplumun, düşünce

İnsan nedir?  Nasıl gelişir ve o aslında kimin eseridir?


Bizler hayatımız boyunca peşinden koştuğumuz şeyin farkında değiliz. Bu arkasından koştuğumuz ve içimizde hep bir burukluk yapan şey, bizim kendimizi bulamamızdır.


İnsan evvela her şeyden önce kendinin ne mal olduğunu bilmeli, düşüncelerinin aslında gerçekten ona ait olup olmadığını tartışmalı, kendi karanlığını keşfetmeli bir köpek gibi kemik peşinden koşmadan önce bunu neden yaptığını tartışmalı, kendi içindeki benliğini susturmalı ve gerçek kendinin suskunluğunu bozmalı aksi takdirde başkalarının gösterdiği okullarda okuyup, başkasının dikta ettiği  mesleği seçip ve aklımıza lanse ettirdikleri güzellikte birini bulup evlenip hiç bir şeyi sorgulamadan ölmeyi isteyeceğiz.

İnsan yedek parçası olmayan bir robottur.


Her gün giydiğimiz giysiler acaba kimlerin bize zevk anlayışı olarak dayattığı bir manipülasyon.

Liste böylece uzayıp gider, ahlak kimin vicdanına göre yargılanmalı tonlarca yazılan ahlak kitapları yada felsefeler toplumun ne kadarına tesir etti ve ne kadarını tesir edilen insanları sömürmek için kullandı.

Konu aslında uzak değil bize ve bu kadar uzatılacak bir şeyde değil. 

Fakat zihinlerin sorgulama motorlarını harekete geçirmek için sorulara boğulması lazım.

Çölde aç kaldığımızda kurban edecek egomuzu unutmamalıyız, biz kötü hissediyor isek başka insanlarda kendini kötü hissedecektir ve buna en iyi ilaç kişilerin buhranlarına ortak olmak ve onlar ile kendimizi bataklıktan kurtarmak gayesinde olmamız lazım.

Bunun için ilk önce kendimizi çözmeliyiz, bizlere sonradan kodlanmış programları artık kullanmamalıyız.


Güzellik, ona hangi açıyla baktığımda saklıdır. İçimdeki bir düşünceye hitap eden dışarıdaki bir şeyin görünüşü benim güzellik anlayışımı oluşturur. Topluma empoze (internet, tv vb.) edilen bu tarz yargılar aslında reklam, siyasi vb. kolektiflerin kendi oluşturmak istediği toplumun, düşünce yapılarını bizlere giydirmek ister.


İmza : Belirsiz Kendimsizlik



Ctrl
Enter
Hatalı bir Yazımı gördünüz?
yazıyı seçip Ctrl+Enter basarak yönetime bildirin.

Yorumlar

Yorum yaparak sizde etkileşime katılın.
Değerli yorumlarınız bizim için çok kıymetli!
Jüri Türkiye » Makaleler » Belirsiz Kendimsizlik