Ahlaksızlığın Ahlak Sayıldığı Sosyal Kanalizasyon
Bir başkasına saygı duymak ne kadar zor olabilir? Fikirleri örtüşmeyen insanları dışlamak ve hatta ona fiziksel şiddete varana kadar ileri gitmek hangi ormanın kanunu.
Fikir bir başkasının yaşam alanına etki etmiyor ve bunun üstünde radikal bir baskıyı vaad etmiyor ise fikirdir, aksi halde hastalıklı bir ütopyadan başka bir şey değildir. Siyasal ve kültürel baskılar dünya tarihi boyunca insanları her şeyden uzak tutmuştur, bir dönem bilimin gelişimine bile mani olan kilise baskıcılarını unutmamak gerekir. Bunlardan ders çıkarmadığımız sürece insanoğlu kendi yapay girdabında nesillerce debelenecektir. Radikal kararlar radikal zıtlıklar doğuracaktır bir fikir sana ekmek kesmek için bıçak verir fakat bununla cinayet işlemek senin elindedir, yani bir düşüncede radikalleşmek ne kadar doğru, sonuçta fikirler dönemin düşünürleri tarafından ortaya sürülür bunu her döneme uygulamak ne kadar gülünç bir durum, araba varken at arabası kullanmak gibi.
Hiç bir olgu canlıların yaşamından daha önemli olmamalı, kan ve barut ile oluşan bu dünyayı artık sevgi ile sulamamız lazım karşılıklı saygı ve sevgi, insanların yaşamlarında ne oldukları ne yaptıklarıyla ilgilenenler burnuna gelen her kokuya yönelen köpeklerden başka bir şey değildir.
Sergilediğimiz düşmanlıklar seneler sonra bizlere yada sevdiklerimize dönecektir. Hayatta tabi ki de fikirlerimiz berbat durumda da olacaktır, önemli olan bu fikirlerin zamanla nasıl değiştiğini ve durup geriye baktığımızda kendimizin geçmişte ne kadar cahilce durumda olduğumuzu anlamamız lazım, bu gelişmenin büyük bir yolu.
Bu radikalleşen fikirlerde sabit kalmak bizi mutsuzluğa düşürecektir. Sosyal çevremiz buna göre şekillenecek ve ola ki biraz değişmeye başladığınız da bu çevre sizleri baskılayacak ve stres altında bırakacaktır. Mutsuzluk bu sebeple artıyor yeni nesiller bu duruma ayak uyduramadığı için asosyal olmayı, uyuşturucuyu yada intiharı tercih ediyor. Suç devrin gerekliliklerini idrak edemeyen ebeveynlerde bu yüzden koca bir nesil ahlaksızlığın ahlak sayıldığı sosyal bir kanalizasyonda ışığı görmek amacıyla yaşama tutunmayı umut ediyor.