Toplu iş sözleşmesi Sürecinde sona doğru Türk Metal - Mess 2022
Türk Metal ve Mess arasındaki toplu iş sözleşmesi 2022 Türk Metal Sendikasından Dengeleri Değiştirecek Karar Geçtiğimiz günlerde toplu iş sözleşmesi için, MESS (işveren sendikası) ile toplantıya oturan Türk Metal sendikası Başkanı Pevrul Kavlak %17’ lik bir tekliften sonra, Öz Çelik-İş ve
Türk Metal ve Mess arasındaki toplu iş sözleşmesi 2022


Türk Metal Sendikasından Dengeleri Değiştirecek Karar

Geçtiğimiz günlerde toplu iş sözleşmesi için, MESS (işveren sendikası) ile toplantıya oturan Türk Metal sendikası %17’ lik bir tekliften sonra, Öz Çelik-İş ve Birleşik- İş ile beraber MESS’ in  masasından anlaşmazlık ile kalkmıştı.

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücrete yapılan %50 lik zammın ardından yüzbinleri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için masada Enflasyonun %25 lere geldiği ülkemizde mess önce %12 sonra da %17 teklif etti İşveren ve işçi barışını sekteye uğratacak bu tekliflere karşı akabinde üyesi olduğu fabrikalarda eylemlere ağırlık veren metal sendikaları toplu mesaj vermek adına önemli bir karar alarak 02 ocak Pazar günü saat 13:00 ‘ de İzmit'te yapılacak mitinge birçok şehirden üyelerini çağırdı.


Kendi yorumumuz olarak bu şartlarda yani ülkenin enflasyon oranını baz aldığımızda %17’ lik zam teklifi çok komik bir rakam olarak görülmektedir.

yaşanan gelişmeleri takip ederek buradan duyurmaya devam edeceğiz.


Geçen hafta yapılan son görüşmede MESS maaş zam teklifini yıllık bazda yüzde 50,45'e yükseltirken, Türk Metal, yıllıkta yüzde 76,21 zam talebini yineledi.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa 3 Nolu Şube’nin Cumartesi günü yapılan 5. Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, TİS sürecinde gelinen noktaya değindi ve “Ben bugüne kadar o masaya oturmadım, ama artık hazırım. MESS’in yaptığı çağrı üzerine, Pazartesi günü saat 18’de o masaya oturacağım. Bu işi sizin istediğiniz şekilde bitirmeden o masadan kalkmayacağım. Şimdi buradan MESS’e sesleniyorum. Gelin bu kez işi bitirelim. 130 bin metal emekçisini mutlu edelim. Çünkü o masadan bir daha kalkarsak, vallahi de billahi de bu sefer o yüzbinleri Bursa’da toplarız. O da yetmezse İzmir’de toplarız. Tüm Türkiye’yi ayağa kaldırırız” dedi.

Birleşik Metal-İş ise örgütlü olduğu fabrikalarda kademeli olarak grev kararlarını asmaya başladı.



Ctrl
Enter
Hatalı bir Yazımı gördünüz?
yazıyı seçip Ctrl+Enter basarak yönetime bildirin.

Yorumlar

Yorum yaparak sizde etkileşime katılın.
king
king
31 Aralık 2021 14:43
Beğendin mi? Evet 2 Hayır 0

Mess her sözleşmede yıllarca emek harcanarak kurulan bir aile gibi çalışılan fabrikalarda bu barışı bu kültürü bozacak tekliflerle geliyor; acilen işverenler bu konunun önemini messe anlatmaları gerekir yoksa bu düşük teklifler iş veren ve işçi barışına zarar vermeye devam edecektir.

Jüri Türkiye » Türkiye » Toplu iş sözleşmesi Sürecinde sona doğru Türk Metal - Mess 2022